Με το ΦΕΚ 2490/13 το Υπουργείο Παιδείας, πιστό και συνεπές στις μνημονιακές του αρχές και υποχρεώσεις, καθορίζει και επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι 30-40% των εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα, δεν θα επαναπροσληφθούν.

Για όσους δεν πείστηκαν ότι η διαθεσιμότητα αποτελεί εν δυνάμει απόλυση ιδού η απόδειξη. Με το  ΦΕΚ 2490/13 το Υπουργείο Παιδείας, πιστό και συνεπές στις μνημονιακές του αρχές και υποχρεώσεις, καθορίζει και επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι 30-40% των εκπαιδευτικών που είναι σε διαθεσιμότητα, δεν θα επαναπροσληφθούν. Για κάθε κλάδο εκπαιδευτικών δίνεται κάλυψη των διαθεσίμων που αγγίζει κατά μέσο όρο το 60-70%, που σημαίνει ότι οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένουν κάποια επόμενη φάση. Δεν τηρείται καν η αρχή της αναλογικότητας καθώς υπάρχουν ειδικότητες με μηδενική απορρόφηση ενώ ο καθορισμός μάλιστα των διοικητικών θέσεων μόνο για κλάδους Διοικητικού-Λογιστικού και Διοικητικών γραμματέων αφαιρεί την δυνατότητα πλήρωσής τους από τους υπό διαθεσιμότητα εκπαιδευτικού  αφαιρώντας άλλες  325 θέσεις απ αυτούς.

Ο χρόνος για τους υπό διαθεσιμότητα εκπαιδευτικούς κυλάει ήδη αντίστροφα καθώς έχουν περάσει κιόλας 3 μήνες περίπου από την αρχή της διαθεσιμότητας τους, ενώ είναι άγνωστο αν μέχρι τον Μάρτιο θα επακολουθήσει κάποια άλλη διαδικασία μετάταξής τους. Συν τοις άλλοις η κυβέρνηση με τον τρόπο αυτόν (διαδικασία πλήρωσης 925 θέσεων με μοριοδότηση) μπορεί να επικαλεστεί ότι όσοι δεν μπόρεσαν να μεταταγούν, δεν είχαν μετρήσιμα προσόντα ρίχνοντας το βάρος στους εκπαιδευτικούς , ενώ μπορεί επίσης να επικαλεστεί ότι πέρασε από «αξιολόγηση» τους υπό διαθεσιμότητα εκπαιδευτικούς . Ερωτάται λοιπόν η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ που πρόκειται να τακτοποιήσει τους υπόλοιπους;


Να θυμίσουμε ότι ο κ. Γκιουλέκας σε συνομιλία του σε αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών , πριν λίγες μέρες είχε πει ότι δεν θα είναι ακριβώς αυτές οι θέσεις. Κι όμως είναι όπως είχαν δοθεί στην δημοσιότητα . Υπενθυμίζουμε επίσης  η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας (Υπουργός και Υφυπουργοί) έχουν τονίσει πολλές φορές κατά καιρούς ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν θα απολυθεί. Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά  ότι κρατάει τις υποσχέσεις  της στους δανειστές και πότε στον Ελληνικό Λαό.


Μιλτιάδης Θεολόγου
Πρόεδρος Β΄ΕΛΤΕΕ-Θ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου